[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_empty_space][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”WINDSURFEN / KITESURFEN” tab_id=”1646815085600-40cadb71-2ef9″][vc_empty_space][vc_column_text]

“ALWAYS WIND & WAVES!”

 

Bonaire is de ‘place to be’ voor liefhebbers van windsurfen. De lagune van Lac Bay staat hoog aangeschreven als toplocatie bij windsurfers uit de hele wereld.

Het ondiepe heldere-turqoise water en de bijna non-stop aanwezige wind maken de lagune tot een windsurf paradijs. De aanwezige beachbars verzorgen naast veel gezelligheid een heerlijke lunch en ijskoude drankjes.

Door de bijna altijd aanwezige wind op Bonaire is het strand ‘Atlantis’ de ideale plek voor kitesurfers. Een prachtig wit zandstrand, de kitebussen en de wind staan garant voor een hoop gezelligheid, lol, snelheid en hoge sprongen.

Materiaal is te huur bij de windsurflocaties van Lac Bay en bij de kitescholen op Atlantis.

Wil je leren windsurfen of kiten? Zowel de windsurflocaties als de 3 verschillende kitescholen verzorgen ook cursussen.

 

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”GO LOCAL” tab_id=”1646815085620-22fc3d8a-1250″][vc_empty_space][vc_column_text]

RINCON EN GOTOMEER

Ten noorden van Kralendijk slingert de weg zich richting het oudste dorpje van Bonaire, Rincon, met circa 2.000 inwoners.

Met aan de ene kant de Caribische zee en aan de andere kant karakteristieke rotswanden rij je via de “toersitenweg” hiernaartoe. Nadat de prachtige kustweg zich afbuigt, tref je daar het Gotomeer, een schitterend gelegen zoutwatermeer. De omgeving is prachtig groen en langs de onregelmatige waterlijn steken groepen roze flamingo’s kleurrijk af tegen het blauw van het meer op zoek naar voedsel.

Een bezoek aan Rincon is zeker de moeite waard vanwege zijn charmante en authentieke uitstraling. Probeer er eens een hapje ‘local food’ in één van de restaurantjes.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

LAC CAI

Lac Cai is een gedeeltelijke door koraalriffen omsloten lagune aan de oostkant van Bonaire. Vroeger was de bodem van deze baai bezaaid met conch (karko) schelpen.

De overblijfselen ervan liggen hier nog ter herinnering, grote stapels witte schelpen. Iedere zondag middag wordt er door de lokale bevolking gedanst op de muziek van een lokale band en kan je er een lekker visje van de BBQ krijgen.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

ZOUTPANNEN

Zout is het belangrijkste exportproduct van Bonaire. Via verbindingskanalen wordt zeewater de zoutpannen ingevoerd. Door het verdampingsproces kleurt het water langzaam dieproze.

De volledige verdamping van een zoutmeer duurt soms wel een jaar. Het ruwe zout wordt uiteindelijk uit de pannen geschept, gewassen, gefilterd en te drogen gelegd. De zoutbergen die zo ontstaan, zijn al vanaf grote afstand te zien.

In de buurt van de zoutpannen vind je de monumentale slavenhuisjes waar in vroegere tijden de slaven werden ondergebracht die in de zoutwinning werkten. In het weekeinde liepen de slaven terug naar hun verblijf in Rincon, een wekelijks terugkerende voettocht van 35 kilometer.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”TO DO” tab_id=”1646815089553-a5adeb0c-ce3e”][vc_column_text]Bonaire is voornamelijk bekend als duikparadijs, maar het heeft zoveel meer te bieden, een paar tips van ons:

en zo kunnen we nog veel meer leuke dingen bedenken die Bonaire te bieden heeft, we vertellen graag meer bij ons aan de bar![/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row]